Om GemedSMS.se

Det här är ett välgörenhetsprojekt som är skapat och underhållet av Simon Wimellwebbyrån Wimell Webb. Det startade, förutom för den goda sakens skull, som ett sidoprojekt för att bygga webbyråns portfölj och för att utforska WordPress Custom Post Types.

Bakgrund och idé

Tanken med GemedSMS.nu är att underlätta när man känner att man på något vis vill bidra till en bättre värld, men inte vet hur eller vad. Det ska inte behöva vara krångligt och besvärligt att spontant skänka pengar till välgörenhet! Surfa bara in på GemedSMS.nu så får du direkt ett förslag på ett slumpat SMS till en slumpad organisation – det är bara att plocka upp mobilen och SMS:a! Känner du dig inte helt nöjd med vad som dök upp på skärmen, kan du slumpa fram ett nytt SMS; Du kan också filtrera vad som slumpas genom att välja geografiska områden, ändamål och en önskad summa.

Kan man lita på tjänsten?

Informationen i alla SMS som visas och slumpas här är hämtade från respektive organisations hemsida eller annat informationsmaterial. Till nästan alla SMS finns det en länk för att läsa mer om att ge SMS-gåvor till just den organisationen. Den länken leder till en sida på organisationens egen webbplats, där du kan dubbelkolla informationen om du känner dig osäker.

Jag vill inget annat än att underlätta för dig och mig att skänka pengar till välgörande ändamål och garanterar att jag gör allt jag kan för att den information som visas ska vara korrekt. Det kan ju dock ske misstag, eller att en organisation ändrar informationen kring SMS-gåvor; Upptäcker du något sådant får du väldigt gärna hjälpa till genom att rapportera felet med den gula rapportknappen som finns vid varje SMS.

Beta